Kwaliteit & Garantie

  • Betonschutting Romeins Motief
    Betonschutting met Romeins motief

Tuinhout

Hout is levend materiaal en dat betekent dat het “werkt”, als gevolg hiervan kunnen scheurtjes in het hout verschijnen.  Grenen kan wat oppervlakkig en vuren kan wat diepere scheuren vertonen. Omdat het hout een diepte impregnering heeft ondergaan, hebben eventuele scheurtjes geen gevolgen voor de levensduur van het hout. Mocht uw tuinhout bij levering onverhoopt een breuk of andere zwakke plek bevatten, dan zorgen wij in onderling overleg voor gratis vervanging.

Kwaliteit

Wij staan voor kwaliteit. Op ons tuinhout geven wij  10 jaar garantie tegen houtrot.

Midden Europees grenen

Deze houtsoort is wat geler van kleur, wat vetter van kwaliteit en de kwasten zitten vaster in het hout. Door de diepte impregnering ontvangt u maar liefst 10 jaar garantie tegen houtrot

Bangkirai

Bangkirai heeft een hoge dichtheid en is daardoor zeer duurzaam, zwaar en sterk. Bangkirai valt in de duurzaamheidklasse 1. Dat betekent dat tuinhout van Bangkirai afhankelijk van de situatie een levensduur heeft van wel 30 jaar. In tegenstelling tot andere houtsoorten heeft Bangkirai weinig neiging tot vervorming en is het daardoor bijzonder goed bestand tegen wisselende weersomstandigheden.